PAMin uutiset

PAMin uutiset

Tuore jäsen Janina Leppänen: Parturi-kampaajalla on yllättävän monta työtehtävää (14.6.2019)

Toukokuussa PAMiin liittynyt jyväskyläläinen Janina Leppänen ei vain leikkaa hiuksia, vaan myös muun muassa myy ja siivoaa. Jäsenenä on hänestä turvallista olla.

Stockmann vähentää 150 työntekijää, mutta ei myyjiä – "Aika näyttää, miten näkyy tavarataloissa" (14.6.2019)

Stockmannin yt-neuvottelut päättyivät ilmoitukseen 150 työntekijän vähennyksistä, pääosin irtisanomisin. Myyjiä ei vähennetä, mutta pääluottamusmies Nina Artesolan mukaan vasta aika näyttää, miten muutokset näkyvät tavarataloissa.

EU-direktiivit tuomassa ennakoitavuutta nollatuntilaisten työvuoroihin ja pidennystä isien vapaisiin (13.6.2019)

EU:ssa on hyväksytty kaksi työelämän direktiiviä, ns. työehtodirektiivi ja työelämän tasapaino -direktiivi. Ne voivat tuoda helpotusta nollatuntilaisten arjen suunnitteluun ja varmistavat isyysvapaiden pitenemisen.

Työmarkkinajärjestöjen esitys: Leskeneläkkeisiin muutoksia, työurien pidentämiseen välineitä (13.6.2019)

Työntekijöiden ja työnantajien keskusjärjestöt ehdottavat hallitukselle muun muassa perhe-eläkkeiden nykyaikaistamista ja työttömyysturvan lisäpäiväoikeuden tarkistamista eläkeiän noustessa.

Työntekijöiden suurimmat uhat – Maailmanliitto UNIn johtaja Christy Hoffman listaa työmarkkinoiden merkittävimmät haasteet tällä vuosikymmenellä (13.6.2019)

Palvelualojen maailmanliitto UNIn pääsihteeri Christy Hoffman pitää epätasa-arvoa ja työsuhteiden heikentymistä suurimpina uhkina työntekijöille.

Työntekijöiden turvallisuus on parantunut Sodexossa eurooppalaisen yhteistyön ansiosta (13.6.2019)

Eurooppalaisen yritysneuvoston, EWC:n, aloitteesta alkanut työtapaturmien seuraaminen ja analysointi on vakiintunut Sodexossa pysyväksi käytännöksi.

PAMin hallituksen nuorin jäsen on 21-vuotias – mukana myös toinen alle 30-vuotias vaikuttaja (12.6.2019)

PAMin uusi hallitus koostuu 15 varsinaisesta ja kolmesta yleisvarajäsenestä. Jäsenistä nuorin on ennätyksellisesti 21-vuotias ja seuraavaksi nuorin 28-vuotias.

Hiusalan työehtosopimus on irtisanottu – PAM jatkaa työehtojen turvaamista alan työntekijöille (12.6.2019)

Työtuomioistuin on hylännyt PAMin kanteen voimassa olevasta hiusalan työehtosopimuksesta. PAMin mukaan asian osalta työt eivät lopu tähän.

26 vuotta sitten jäseneksi, nyt puheenjohtajaksi: Annika Rönni-Sällinen palasi kotiin (12.6.2019)

Kesätyö kaupassa opetti Annika Rönni-Sälliselle, mikä on työehtosopimus. Myöhemmin hänestä tuli ensin riita-asioiden ratkaisija, sitten tes-neuvottelija. Nyt hän palaa PAMiin puheenjohtajan pestiin ja haluaa panostaa jäsenmäärään ja työehtojen parantamiseen.

Fazer Food Services Oy:n ruokapalvelut siirtyvät Compass Groupin omistukseen (11.6.2019)

Monikansallinen ateriapalveluyritys Compass Group PLC ilmoitti tänään lehdistötiedotteessa, että on allekirjoittanut Fazer-konsernin kanssa sopimuksen Fazer Food Services Oy:n ostamisesta. Noin 7 000 työntekijää siirtyy Compassin palvelukseen.
Avoimet työpaikat "aukeavat" kuvaa klikkamalla.
Liittymislomake avautuu kuvaa klikkaamalla.