PAMin uutiset

PAMin uutiset

Sopimusvapaus vai yleissitovat työehtosopimukset? Kaksi kantaa alipalkkauksen kriminalisoinnista (tänään)

Kansanedustajat Tarja Filatov (SDP) ja Juhana Vartiainen (kokoomus) ovat eri mieltä siitä, pitääkö liian alhaisen palkan maksamisesta seurata rangaistus.

Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja: ”Olisi hyvä uskaltaa tunnustaa, että aina ei mene hyvin” (eilen)

Mielenterveytemme ei ole hyvällä tolalla. Tilanteen muuttaminen vaatii muutoksia niin työpaikoilla, hoitokäytännöissä kuin asenteissammekin. Ehkä jopa joulun vietto kaipaa muutosta, Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi listaa.

Palkka-avoimuus edistäisi naisten ja miesten palkkaeron kaventamista (17.12.2018)

Samapalkkaisuusohjelman 2016-2019 kokonaisarviointi julkaistiin perjantaina 14.12. PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalon mukaan arvioidun kauden toimenpiteet eivät olleet riittäviä sukupuolten palkkaeron kaventamiseksi. Jatkossa ohjelmaan tarvitaan uusia keinoja, laajempaa sitoutumista sekä näkyvyyttä.

Kaivattu korvaus palautettiin siivoojille- L&T, SOL, ISS ja RTK-Palvelu edelläkävijöinä (17.12.2018)

Porrassiivoja Kirsi Marttila on tyytyväinen siihen, että työnantaja Lassila&Tikanoja palautti kaivatun korvauksen jätösten siivoamisesta. ISS Palvelut, SOL Palvelut ja RTK-Palvelut ovat seuranneet perästä - nyt eritelisä pitäisi saada koko alalle.

"Sairastuin, enkä saanut enää työvuoroja." – Lähetit kertovat, mikä alustatyössä mättää (17.12.2018)

Alustatyössä työntekijä hoitaa usein omat kulunsa, mutta palkkiosta määrää alusta. PAMin asiantuntijan mukaan alustatyön tekijää olisi pidettävä ensisijaisesti työsuhteisena työntekijänä.

Euroopan parlamentti otti tiukan kannan ja haluaa puuttua nollatuntisopimuksiin (14.12.2018)

Useampi parlamenttikausi on pyörähtänyt siitä, kun Euroopan unionissa on viimeksi saatu eteenpäin merkittäviä päätöksiä työoloihin liittyen. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri iloitsee siitä, että sosiaalisen Euroopan saralla koetetaan saada asioita eteenpäin.

Risto Kalliorinne on nimitetty järjestöjohtajaksi (14.12.2018)

Aiemmin tällä viikolla Kalliorinne valittiin valtuuston ylimääräisessä kokouksessa hallituksen puheenjohtajan henkilökohtaiseksi varajäseneksi.

Joulun ja vuodenvaihteen työajat ja korvaukset nyt yhdessä paketissa – Tutustu! (14.12.2018)

Vuosivapaa, arkipyhä vai työajanlyhennysvapaa? Entä kun on osa-aikainen? Monia kysymyksiä, sillä joulun aika ei ole työehtojen kannalta ihan yksinkertainen paketti.

Ammattiliitto tutuksi – uusi videosarja perehdyttää suomalaiseen työelämään (13.12.2018)

Suomea voi nyt opiskella tutustumalla työelämän pelisääntöihin tilannevideoiden avulla. PAMin uudessa videosarjassa kerrotaan ammattiliiton merkityksestä työelämässä englanniksi, arabiaksi ja dariksi/persiaksi tekstitettyinä.
Avoimet työpaikat "aukeavat" kuvaa klikkamalla.
Liittymislomake avautuu kuvaa klikkaamalla.