PAMin uutiset

PAMin uutiset

"Harvemmin passiivisuudella on saatu mitään aikaan." (12.4.2019)

Nick Myllymäki on äänestänyt lähes kaikissa vaaleissa, joissa on ollut äänioikeutettu. Hän haluaa käyttää äänioikeuttaan, kun se hänelle on annettu, ja kaipaa lisää nuoria päättäjiksi.

Ilmastoveivi2019-kampanja vaatii Suomelta kestävämpää ilmastopolitiikkaa – allekirjoita vetoomus (11.4.2019)

Eduskuntavaaleissa määritellään myös se, millaista ilmastopolitiikkaa Suomi ajaa tulevalla EU-puheenjohtajakaudella. Pamilainen Tuuli Aitchison on yksi Ilmastoveivi2019-kampanjan tekijöistä.

Enemmistö PAMin liittokokouksen päättäjistä uusia (10.4.2019)

Palvelualojen ammattiliitto PAMin vaaleissa valittiin 373 edustajaa Helsingissä kesäkuussa pidettävään liittokokoukseen. Enemmistö valituista eli 57 prosenttia osallistuu liittokokoukseen ensimmäistä kertaa.

Vahva tuki eduskuntavaaliehdokkailta työnantajaolettamalle (9.4.2019)

Kolme neljästä kansanedustajaehdokkaasta tukee polkupyörälähettien ja muiden alustatalouden työntekijöiden asemaa selkeyttävän työantajaolettaman lisäämistä työsopimuslakiin.

Yli 300 junasiivoojaa on kilpailutuksen jälkeisessä yt:ssä (8.4.2019)

VR yhtymä kilpailutti junasiivouksen, minkä seurauksena aliurakoitsija vaihtuu. Meneillään on siksi yhteistoimintaneuvottelu, jonka kohteena ovat kaikki SOL Palvelujen junasiivoojat eri puolilla Suomea.

Digitaalisilla alustoilla on yhä suurempi rooli työn etsimisessä, välittämisessä ja organisoinnissa (5.4.2019)

Alustavälitteisen työn laajuutta selvittänyt tuore tutkimus osoittaa, että suomalaiset osallistuvat kasvavaan internettalouteen aktiivisesti. PAM esittää lainsäädännön täsmentämistä työntekijöiden oikeuksien suojelemiseksi.

Lentokentän palvelutyöntekijät ovat Suomen käyntikortti matkailijoille–"Työmme on eläväistä" (5.4.2019)

Helsinki-Vantaan lentoasema on kuin palvelualojen kaupunki yhteisen katon alla. PAM is in the AIR-PORT -tapahtumassa tax free-myyjä ja siivooja tapasivat toisensa ohimennen.

Palkkaerojen vähentäminen vaatii yhteistä tahtoa (4.4.2019)

Samapalkkaisuustoimenpiteitä tarvitaan, jotta sukupuolten palkkaerot kapenisivat. Palkkaeroihin voidaan puuttua ja niitä voidaan kaventaa, jos vaan tahtoa riittää, sanoo PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo.

Vielä viisi päivää aikaa äänestää – klikkaa oman alasi ehdokas liittokokoukseen (4.4.2019)

Joko olet äänestänyt PAMin liittokokousvaaleissa? Äänestämiseen menee vain pari minuuttia, ja äänestämällä vaikutat koko palvelualojen tulevaisuuteen.

PAM hakee oikeutta Nordic Unique Travels Oy:n työntekijöille (3.4.2019)

Myös Lapissa rikotaan ulkomaalaisten työntekijöiden oikeuksia. PAM on puuttunut ohjelmapalvelualalla toimivan Nordic Unique Travels Oy:n työntekijöiden kohteluun. PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne pitää yrityksen toimintaa törkeänä ja harmittelee ulkomaalaisten työntekijöiden kokemaa hyväksikäyttöä palvelualoilla.
Avoimet työpaikat "aukeavat" kuvaa klikkamalla.
Liittymislomake avautuu kuvaa klikkaamalla.