Ajankohtaista

 

 

PAM palvelee jäseniään 31.5. asti verkossa ja puhelimitse. Toimenpiteillä pyritään varmistamaan laadukas jäsenpalvelu koronaepidemiasta huolimatta.

 

Liiton toimistot ovat kiinni toukokuun loppuun asti. Toimistojen ovet avataan aikaisemmin, mikäli koronaviruksen tilanne muuttuu parempaan suuntaan. Myös koulutukset ja tapahtumat on peruttu tai ne siirretään toiseen ajankohtaan. 

Viimeistään nyt kannattaa tutustua verkkopalveluihin. Monet jäsenyyteen ja työttömyysturvaan liittyvät asiat voi hoitaa liiton ja työttömyyskassan verkkopalvelujen kautta. Liiton palveluihin kirjaudutaan jäsennumerolla, työttömyyskassaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Palvelulinjoilla lisäresursseja

Liiton ja kassan palvelulinjoilla jäseniä palvellaan vahvistetuin resurssein. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-14. Työsuhdeasioiden, jäsenyysasioiden sekä työttömyyskassan puhelinnumerot ja palvelulomakkeetnäet täältä.

Koronaepidemia on aiheuttanut ruuhkia palvelulinjoille.  Kannattaa muistaa, että moniin työsuhdekysymyksiin löydät vastauksen verkkosivujen koronasivuston kautta.

Koulutusta tarjolla verkossa

Kaikki liiton tarjoamat lähikoulutukset ja tapahtumat on peruttu 31. toukokuuta saakka tai niitä siirretään. Kesäkuun ensimmäiselle viikolle suunnitellut luottamusmiesten ja työsuojelun peruskurssit siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Ilmoittautuneille lähetetään tieto muutoksista. Liiton tarjoamat verkkokoulutukset pyörivät normaalisti, joten nyt kannattaa osallistua niihin.

 

 

 

Työterveyslaitos on julkaissut ohjeistuksen Korona-viruksen torjumiseksi työntekijöille, jotka toimivat palvelualan työpaikoilla.


PAM suosittelee tutustumaan Työterveyslaitoksen ohjeistukseen, jota voidaan soveltaa lähikontaktissa tapahtuvaan asiakastyöhön esim. ravintola- ja matkailualalla sekä kaupanalalla. 

Ohjeistuksessa kerrotaan, kuinka asiakaspalvelutilanteissa voidaan toimia tartuntojen välttämiseksi sekä annetaan neuvoja siivouksen tehostamiseksi asiakaspalvelutiloissa.

Tutustu ohjeistukseen Työterveyslaitoksen sivuilta.

 


Kaupan alan uusi työehtosopimus nostaa palkkoja huhtikuun alusta ja tuo työntekijöille lisää vuosivapaapäiviä.
 

  • Huhtikuun 1. päivänä  työntekijöiden, toimihenkilöiden ja esimiesten taulukkopalkkoja ja henkilökohtaisia palkkoja korotetaan 2,0 % ja
  • vuoden kuluttua 1.4.2021 palkkoja korotetaan  1,3 %.

Työaikalisiä ei koroteta sopimuskauden aikana.

Uusi työehtosopimus tuo muutoksia myös vuosivapaajärjestelmään, koska kilpailukykysopimuksen tunneista luovuttiin. Vuosivapaajärjestelmässä  kiky poistettiin muokkaamalla vuosivapaajärjestelmän ansaintaportaita ja vuosivapaiden määrää. Jatkossa vuosivapaiden enimmäismäärä vuodessa on 9 nykyisen 7 sijaan. Arkipyhäjärjestelmä on edelleen vaihtoehtona vuosivapaajärjestelmälle.
Sopimuksessa tuli muutoksia myös esimerkiksi lepoaikoihin ja koeaikaan.

Kaikki muutokset on koottu tiivistetysti tänne. Sieltä löydät myös uudet palkkataulukot.

Palvelualan työ ja korona - vastauksia kysymyksiin.
Suoran ja nauhoitetut livelähetykset näet täällä: ➡️ https://www.mediaserver.fi/live/pam