Nuorisojaosto

Jaoston vetäjä Emma Rovaniemi

Nuorisopaneeli

Päivitetty: 22.12.2022

Nuorisopaneeli

PAMin nuorisopaneeli on nuorten oma vaikuttamiskanava liitossa. Nuorisopaneeliin voi liittyä kuka tahansa vaikuttamisesta kiinnostunut PAMilainen nuori (max. 30v) jäsen. Nuorisopaneeli kokoontuu säännöllisesti ja etenkin usein kun nuorten mielipide niin palvelualojen työhön kuin yhteiskunnallisiinkin asioihin halutaan saada kuuluviin

Vuosittain järjestettävillä nuorisopaneelin suunnittelupäivillä suunnitellaan seuraavan vuoden PAMin alueellista sekä valtakunnallista nuorisotoimintaa. Nuorisopaneelin toimintakausi alkaa alkuvuodesta Teamsin välityksellä järjestettävällä kokouksella. Vuoden 2023 ensimmäisen kokouksen päivämäärä julkaistaan heti alkuvuodesta.

Nuorisopaneelin tarkoitus on innostaa mukaan vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria. Nuorilta voidaan kysyä mielipidettä yleisessä keskustelussa olevasta asiasta tai pyytää antamaan medialle kommentteja tai haastatteluja. Nuorisopaneelin tarkoitus on vaikuttaa ja ottaa kantaa tärkeisiin palvelualojen nuoria koskeviin asioihin. Nuorisopaaneeliin voi ja kannattaa liittyä, vaikka olisit järjestötoiminnassa ensikertalainen.

Tervetuloa mukaan nuorisopaneeliin!  Oletko etevä somen käyttäjä? Tai kiinnostaako sinua muut viestinnän tehtävät? Haluatko oppia lisää tapahtumien järjestämisestä?  Onko sinulla kenties jokin toive nuorten toiminnasta, jonka haluaisit toteuttaa? Nuorisopaneelissa voit osallistua haluamallasi tavalla. Osallistu kyselyihin, verkkokeskusteluun, verkkotapaamisiin sekä suunnittelupäiviin tai tule mukaan suunnittelemaan toimintaa. 

Nuorisopaneeliin voi ilmoittautua kuka tahansa PAMilainen nuori jäsen ja mukaan voi tulla myös kesken toimintakauden. Ilmoittaudu mukaa nuorisopaneeliin TÄÄLTÄ!

Nuorisopaneelin ohjausryhmä ja puheenjohtaja

Nuorisopaneelin toimintaa ohjaa nuoriso-ja opiskelijatoiminnasta vastaava järjestöasiantuntija. Nuorisopaneelin keskuudesta valitaan vuoden lopussa aina viiden henkilön ohjausryhmä. Nuorispaneelin ohjausryhmäläisille annetaan vastuutehtävät, joita tehdään yhteistyössä järjestöasiantuntijan kanssa. Ohjausryhmään voidaan valita PAMilainen nuori jäsen, joka opiskelee tai on töissä PAMilaisella alalla.  Ohjausryhmä toimii aktiivisesti vuoden, mutta mikäli ohjausryhmäläinen vaihtaa alaa tai poistuu ohjausryhmästä, voidaan nuorisopaneelin keskuudesta paikka täydentää. Ohjausryhmä tuottaa järjestöasiantuntijan kanssa esimerkiksi nuorisopaneelin suunnittelupäivät. 


Nuorisopaneelin ohjausryhmä vuonna 2023:

Nea Ikonen, puheenjohtaja
Suvi Pernu 
Aada Uhlgrén 
Pipsa Valtonen 
Tuula Lohman 


Nuorisopaneelin suunnittelupäivät

Nuorisopaneelin suunnittelupäivät on jokavuotinen viikonlopputapahtuma, joka järjestetään vuonna 2023 kesäkuussa, tarkempi ajankohta tarkentuu alkuvuodesta. Nuorisopaneelin suunnittelupäiville voivat osallistua nuorisopaneelin jäsenet. Suunnittelupäivillä suunnitellaan PAMin nuorten toimintaa seuraavalle vuodelle. Suunnittelupäivillä on myös koulusta sekä mukavaa yhdessäoloa vaikuttajaporukan kesken. 

Miksi kannattaa liittyä Nuorisopaneeliin?

  • Mukaan pääsee helposti ja heti, jos vaikuttaminen kiinnostaa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta järjestötoiminnasta. 
  • PAM on nuorten liitto (35% on nuoria alle 30 vuotiaita) - Nuorten ääni halutaan saada paremmin esiin liitossa.
  • Osallistua voi oman mielenkiinnon mukaan, ei pakkoa!
  • Toiminnassamme pääset kehittämään haluamiasi taitoja vaikuttamisen ja järjestötoiminnan parissa. Tapaat samanhenkisiä muita nuoria. 


SAKKI

Mikä siis on SAKKI? Monelle saattaa olla tuttu SAKKI-kortti ja FRANK sovellus, joka tarjoaa monia etuja ja alennuksia opiskelijoille, mutta se on paljon muutakin. 

SAKKI tarkoittaa siis Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto, joka ajaa nimenomaan amieksien asiaa. SAKKI hallituksessa pääset näköalapaikalle ja vaikuttamaan amiksien asioihin!

Haluatko myös ehdolle SAKKI ry:n hallitukseen tai puheenjohtajistoon? Ilmoita se lomakkeella.

SAKKI hallitukseen kaivataan aina PAMilaista näkökulmaa. Jos opiskelet palvelualaa tai valmistumassa, niin ehdolle vaan, jos yhtään kiinnostaa.

Kysy lisää: nuoret@pam.fi


21.02.2023

Kutsu Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ryn 19. liittokokoukseen

Uutiset


Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ryn 19. liittokokous järjestetään 14.- 15. huhtikuuta 2023 Tampereella, Scandic Tampere Koskipuistossa. Kokous alkaa perjantaina 14.4. klo 13.00.  

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määrittelemät asiat, hyväksytään toimintasuunnitelma, talousarvio ja julkilausuma sekä puheenjohtaja, 1-2 varapuheenjohtaja(a), sekä liiton hallitus.

Liittokokouksesta voi lukea tarkemmin liittokokouksen sivulta. Liittokokoukseen ilmoittautuminen tapahtuu liittokokouksen nettisivujen kautta.

Tiedot osallistujamääristä ja ohjeet valtakirjojen toimittamiseen lähetetään yhteisöjäsenille sekä opiskelijakunnille helmikuun aikana sähköpostitse. Valtakirjojen sekä ilmoittautumislomakkeiden tulee olla toimitettu takaisin 23.3.2023 klo 23.59 mennessä. Jos sinulla on kysyttävää valtakirjoista tai ilmoittautumisesta, ota yhteyttä Anette Pottoseen anette.pottonen@sakkiry.fi